Short posities tegen Ethereum op hoogste niveau ooit – Crypto Insiders

Afgelopen vrijdag behaalde het aantal quick orders voor Ether (ETH) een nieuwe all-time excessive, zo blijkt uit information van cryptocurrency beurs Bitfinex.

Rond 10:00 uur afgelopen vrijdag bereikte het aantal quick op ETH/USD, de tweede grootste cryptocurrency ter wereld, haar nieuwe piek. Hiermee steeg het boven het oude file van 202.854 shortposities uit tot een nieuwe hoogte van 208.689 shortposities. Dit nieuwe aantal aan shortposities is een toename van bijna 82%, week tot week, en een toename van 162% tegenover een maand geleden in midden augustus.

De stijging in shortposities volgt op een al ongunstige week voor de crypto markten in het algemeen en met identify ETH. Op 5 tot 6 september viel Bitcoin (BTC) meer dan $1.100, een daling van bijna 15%. Hiermee vervaagde zo’n $40 miljard van de totale marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies.

Over het algemeen hebben vele cryptocurrencies de neiging om de bewegingen van BTC te volgen en ETH is hiermee geen uitzondering. In drie dagen tijd is de prijs van ETH van $287 naar $196 gedaald op dit second. Al met al heeft ETH een daling van meer dan 80% ervaren tegenover haar all-time excessive van $1.200, waarmee het niet als een verrassing komt dat het vertrouwen onder de investeerders zo laag is.

Echter zorgt zo’n grote interesse in brief posities ervoor dat er een zogenaamde “quick squeeze” kan plaatsvinden. Een quick squeeze vindt plaats wanneer er veel shortposities uitstaan. Hierdoor kan een kleine toename in de prijs van een token of cryptocurrency ervoor zorgen dat veel shorts geforceerd worden om hun positie te sluiten. Gezien het kopen van het onderliggend middel de enige manier is om dit te doen, kan dit ervoor zorgen dat een steile prijsstijging zal plaatsvinden. Dit staat ook wel bekend als de “squeeze”.

Shorts/longs vs koerswaarde

Toch was een quick squeeze niet van toepassing de laatste keer dat het aantal shortposities hoog was in juni en juli. Het aantal longs stond toen, relatief gezien, op een laag niveau. Males kan echter ook zien dat quick/lengthy condities meer gemeen hebben met november en december 2017, gezien deze op vrij gelijk niveau staan.

Ook maakt de relative power index (RSI) bullish bewegingen en behaalt deze lage nummers die enkel gezien zijn in de laatste jaren. Dit kan een indicatie zijn dat verkopers aan hun einde geraken en dat een positieve beweging zeker een mogelijkheid blijft.

Al met al moet males er rekening mee houden dat, hoewel een quick squeeze een comfortabele gedachte vormt voor de bullish investeerder, het nooit een zekerheid is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter pagina.

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …