Mede-oprichter ethereum: dagen van explosieve groei zijn voorbij – Techzine Nederland

De markt van cryptovaluta zal geen sterke groei meer doormaken. Dat denkt de medeoprichter van ethereum. Vitalik Buterin vertelt dat de tijd van explosieve groei zeer waarschijnlijk voorbij is en dat investeerders er eerder vanuit moeten gaan dat de blockchain-markt zich stabiliseert.

Tegenover persbureau Bloomberg vertelde Buterin dat “vrijwel iedereen” ondertussen wel van blockchain gehoord heeft. Het resultaat daarvan is dat er geen “kans meer ligt voor nog een duizendvoudige groei” op de markt. Dat wil niet zeggen dat er een negatieve development is, maar wel dat de markt volwassen wordt.

Stabiliserende markt

De opmerkingen van Buterin komen in een tijd dat cryptovaluta meerdere klappen te verwerken hebben gekregen. Het later ontkrachte gerucht dat financial institution Goldman Sachs toch niet zou komen met een handelsplatform leidde tot een crash, waarbij vrijwel elke cryptovaluta meer dan tien procent aan waarde inleverde.

Dat soort zaken hebben grote invloed op de totale waarde en het vertrouwen dat investeerders in cryptovaluta hebben. Het is vooral tijd dat aan dat laatste iets aan gedaan wordt, en dat ontwikkelaars proberen de infrastructuur van hun gedecentraliseerde systemen te verbeteren. Ook zouden ze meer toepassingen en protocollen moeten bouwen, zodat consumenten zich ook echt toewijden aan op blockchain gebaseerde platformen.

Constante koersverandering

De afgelopen maanden waren behoorlijk turbulent voor cryptovaluta. In januari was er nog sprake van een heus hoogtepunt, waarbij de bitcoin een waarde van meer dan 20.000 euro bereikte. Daarna was er echter sprake van meerdere hacks van beursplatformen, waarbij cryptovaluta buitgemaakt werden.

Dat er de afgelopen tijd vrijwel geen week voorbij gegaan is zonder dat er een hack plaatsvond, leidt bepaald niet tot vertrouwen. Het resultaat daarvan lijkt de constante koersverandering te zijn. Momenteel is de bitcoin 6.318 greenback waard. Ethereum volgt met een waarde van 198 greenback.

About Tom Greenly

Check Also

Cryptolente? Bitcoin en crypto kleuren groen, Ethereum stijgt 11% – Bitcoin Magazine NL

Door Redactie18 februari 201918 februari 2019 Op deze zonnige maandagochtend lijkt de cryptolente te zijn …

Cryptolente? Cryptokoersen kleuren groen, Ethereum stijgt 11% – Bitcoin Magazine NL

Door Redactie18 februari 201918 februari 2019 Op deze zonnige maandagochtend lijkt de cryptolente te zijn …