Ethereum (ETH) bereikt laagste punt in jaar tijd – Crypto Insiders

Ethereum (ETH) is donderdag 6 september tot een dieptepunt van $223 gedaald; een laagste punt sinds 15 september 2017. Met een huidige prijs van $226 is ETH momenteel nog geen 16% waard van haar hoogste waarde ooit van $1.425 aan het start van dit jaar. De daling voldoet aan de verwachtingen van degenen die hebben voorspeld dat de steun die preliminary coin choices (ICO’s) sinds start vorig jaar aan Ethereum boden, aan het afnemen is.

Ethereum_ETH_bereikt_laagste_punt_in_jaar_tijd_grafiek

Arthur Hayes, mede-oprichter en CEO van BitMEX noemde Ethereum vorige maand nog een “shitcoin” en voorspelde dat ETH verder af zou dalen tot onder de $100. In een opiniestuk schreef Hayes dat de prijs van ETH sinds 2017 alleen maar ondersteund wordt door de ICO’s die op het Ethereum-netwerk zijn uitgevoerd, en dat die investeringen afkomstig zijn van VC’s (enterprise capitalists). Die zullen volgens Hayes uiteindelijk bezwijken onder de bearmarkt en al hun ERC-20 tokens (tokens gebouwd op het Ethereum-netwerk) dumpen tegen elke prijs die ze ervoor kunnen krijgen.

Onlangs maakte de Chicago Board Choices Trade (CBOE) bekend dat het op de korte termijn Ethereum-futures aan haar klanten wil aanbieden. Tom Lee, CEO van Fundstrat International, heeft echter aangegeven dat hij denkt dat dit een nadelig impact op de prijs van ETH zal hebben. De reden hiervoor is dat de handel in futures het mogelijk maakt voor bears en andere tegenstanders van de op één na grootste cryptocurrency om tegen ETH te bieden. Dat zou vervolgens de koerswaarde van Ether doen dalen. Hetzelfde gebeurde met de koers van Bitcoin (BTC) toen handel in Bitcoin-futures mogelijk werd, eind vorig jaar.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter pagina.

Vorig artikelGoldman Sachs analist: Crypto markt over 10 tot 15 jaar $10 biljoen waard
Volgend artikelBitcoin (BTC) koers weekanalyse: op zoek naar een nieuwe bodem?

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …