Google maakt Ethereum analyse mogelijk met BigQuery – Crypto Insiders

Internetgigant Google gaat haar massive data-analyse instruments uitbreiden met de inclusie van gereedschappen voor de analyse van de Ethereum (ETH) blockchain. Google BigQuery maakt de Ethereum dataset beschikbaar voor het verkennen van sensible contract analytics, zo laat het bedrijf weten in haar weblog.

BigQuery maakt het mogelijk om historische ETH information te verkennen en te analyseren. Ethereum’s ETL venture op GitHub bevat de full supply code die van de blockchains gehaald kan worden en in BigQuery kan worden gebruikt.

De aankondiging van ondersteuning voor de ETH blockchain komt enkele maanden nadat BigQuery al ondersteuning voor de Bitcoin (BTC) blockchain had uitgebracht.

Toegankelijkheid voor blockchain information

Het doel van het venture is om de information op de ETH blockchain toegankelijker te maken door het op de Google Cloud service beschikbaar te stellen. Hoewel ETH software program APIs bevat voor functies die willekeurig gebruikt kunnen worden, zoals het bekijken van een pockets saldo, zijn API endpoints niet altijd beschikbaar voor alle information die op de blockchain bewaard is.

Zo zijn huidige API endpoints niet beschikbaar voor het analyseren van geaggregeerde blockchain information. BigQuery’s OLAP maakt dit echter wel mogelijk; op haar weblog liet Google een voorbeeld zien van een tabel met Ether transacties en transactiekosten van de laatste 12 maanden, geaggregeerd per dag.

Good contract analytics

BigQuery maakte het  al eerder mogelijk om transacties, transactie tijden en sensible contract functies te analyseren. Een demonstratie liet zien hoe BigQuery gebruikt kon worden om een question uit te voeren met betrekking tot de identificatie van de meest gebruikte sensible contracts, gebaseerd op transactiedata. Zo werd aangetoond dat de sensible contracts voor het spel CryptoKitties de meest populaire ERC-21 sensible contracten zijn, welke meer dan 2,three miljoen keer gebruikt zijn.

Een voorbeeld van een andere beschikbare question geeft de 10 meest populaire tokens weer gebaseerd op transactievolume.

Het merendeel van de sensible contract supply code is vrij beschikbaar, wat het mogelijk maakt voor Google gebruikers om te achterhalen welke functies worden uitgevoerd door contracts gebaseerd op naam.

Het is onmiskenbaar dat de ondersteuning voor ETH blockchain een grote stap is voor de toegankelijkheid van sensible contract analyse in BigQuery.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten, Fb– of Twitter pagina.

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …