Kritieke bodem nadert: Bitcoin en Ethereum leveren flink in – Want

De cryptomarkt wist de afgelopen weken gezonde groei te tonen. Bitcoin nam altcoins op sleeptouw, de groenere regionen in. Juist daarom kwam de klap van de afgelopen 24 uur des te more durable aan. 

Bitcoin levert flink in

Bitcoin sloeg er niet in om boven de 7000 greenback te blijven. Verschillende grote cryptocurrencies leverden vijf tot vijftien procent aan marktwaarde in. Binnen 12 uur zakte Bitcoin van 7100 greenback naar 6900 greenback.

Op het second van schrijven zit de munt zelfs daaronder. De schade lijkt verder beperkt te blijven, maar de grens van 6500 greenback komt gevaarlijk dichtbij. Dat is het prijspunt dat analisten aanstippen als een cruciale bodem.

Bitcoin koersen

Wanneer de munt daaronder schiet, is de kans op een verdere daling een stuk groter. Hopelijk kan de digitale munt daar dus boven blijven. De gereputeerde technische analist Lil Uzi Vertcoin zei daar het volgende over:

“7130 greenback is het plafond dat Bitcoin moet doorbreken, maar dat is er nu alleen maar moeilijker op geworden. Ik verwacht dat 6700 greenback tot 6500 greenback stabiele ondersteuning zal bieden. Het zal waarschijnlijk lang duren voor de munt herstelt als we daaronder schieten.”

De afgelopen maand zat de munt in een van zijn meest stabiele periodes sinds jaren. De volatiliteit was dus opvallend laag. Daardoor bleef de cryptocurrency dus halverwege de 6000 greenback steken. De 7000 greenback was een pittig plafond om te doorbreken.

Bitcoin automaat

Daarin blijft het handelsvolume een terugkerend probleem. Analisten benadrukken continu dat er quantity nodig is om het momentum aan te laten zwellen. Zonder een constant quantity is het lastig om significante en stabiele groei te bewerkstelligen.

Dat geldt overigens niet enkel voor Bitcoin. Ook Ethereum en andere altcoins hebben er final van. Het handelsvolume van Bitcoin en Ether bedraagt vandaag respectievelijk four miljard greenback en 1.four miljard greenback.

De bear market is dus voorlopig nog niet voorbij

Onzekerheid en de bear market

In vorige periodes van significante groei zat Bitcoin dicht tegen de 6 miljard greenback aan. Daar zit dus nog echt een gat. Ondertussen zit stablecoin nog steeds op een stabiel handelsvolume van three miljard greenback, dubbel zoveel als Ether.

Veel investeerders zijn dan ook risicovolle munten uitgestapt, om de nabije toekomst van Bitcoin af te wachten. In dit soort periodes kunnen kleinere munten meegetrokken worden, en zo op een dag met gemak twintig procent aan waarde inleveren.

Deze onzekere periode gaat een stuk langer duren als Bitcoin de komende dagen daadwerkelijk verder zakt. Dat zou alleen maar de onzekerheid bevestigen. Vandaar de ‘magische’ bodem van 6500 greenback.

De bear market is dus voorlopig nog niet voorbij, al hebben we volgens sommige consultants het ergste gedeelte achter de rug. Pas wanneer Bitcoin boven de 7000 greenback voor een langere periode stabiliteit kan tonen, kunnen we echt van een einde van de bear market spreken. Althans, voorzichtig.

Reageer op artikel:

Kritieke bodem nadert: Bitcoin en Ethereum leveren flink in

About Tom Greenly

Check Also

Carrefour gebruikt blockchain Ethereum als verlengstuk van verpakkingen om vertrouwen te winnen – BTC Nieuws

Vandaag sprak Emmanuel Delerm van de Franse supermarktketen Carrefour tijdens de Blockchain Expo in Amsterdam, …

Ethereum 2.0 Proof-of-Stake (PoS) lancering gepland voor januari 2020 – Bitcoin Magazine NL

De Ethereum Basis geeft meer particulars vrij over Ethereum 2.0, de overstap van een Proof-of-Work …