Frauduleuze app troggelt gebruikers geld af in ruil voor Ethereum logo – Want

In april liet Google weten dat alle mining extensies uit de Chrome Internet Retailer verbannen zouden worden dat hetzelfde lot ook browser extensies zou treffen, waarmee je cryptocurrencies zou kunnen mijnen. Een paar maanden later werd in juli de Play Retailer onder handen genomen en mochten ook crypto mining apps vertrekken. Dit waarschijnlijk enerzijds om ervoor te zorgen dat smartphone batterijen niet fixed belast worden en anderzijds om gebruikers te beschermen tegen scams. Toch bevond zich recentelijk nog een rip-off app in de Play Retailer, welke sinds augustus vorig jaar nog meer dan honderd mensen heeft weten op te lichten met het zogenaamd verkopen van Ethereum tokens.

Ethereum logo in plaats van coin

In een recente Tweet van de malware researcher Lukas Stefanko worden we geconfronteerd met een op zich normaal uitziende app in de Google Play Retailer, welke claimt je per keer een Ethereum coin te verkopen voor 335 euro. En hoewel dat meer is dan de huidige waarde van Ethereum, zijn er toch behoorlijk wat mensen ervoor gegaan. Sinds de replace van 14 augustus 2017 hebben meer dan honderd mensen de app gekocht om een Ethereum token te bemachtigen. Helaas kregen de gebruikers helemaal geen Ethereum coin, maar konden ze slechts een Ethereum logo bewonderen (welke niet eens excessive-res was).

Ethereum scam app

Ontwikkeld door Google Commerce Ltd

Het kan dat veel mensen erin zijn getuimeld, omdat de ontwikkelaar Google Commerce Ltd zou zijn. Dat lijkt alsof het om een Google app zou kunnen gaan, maar uiteraard heeft Google zelf niks met de app te maken. Als een app daadwerkelijk afkomstig is van de techgigant, komt er Google LLC te staan. Sinds de tweet is er gelukkig wel actie ondernomen en is de Ethereum app inmiddels verwijderd uit de Play Retailer.

Terwijl Google in de Play Retailer strijdt tegen frauduleuze apps, is het bedrijf in de tussentijd ook nog bezig met allerlei nieuwe producten. Zo zouden we dit jaar nog een Google Residence met een show kunnen verwachten en krijgen we ook nog een Google Coach als persoonlijke gezondheidsassistent.

The Subsequent Internet

Reageer op artikel:

Frauduleuze app troggelt gebruikers geld af in ruil voor Ethereum logo

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin (BTC) update: gaan altcoins eerst stijgen door ‘bullflag’ ethereum? – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) replace door Martijn – Op het second van schrijven heeft bitcoin (BTC) wederom …

‘Ubisoft gaat testen met ethereum (ETH) blockchain’ – Bitcoin Magazine NL

Recreation-ontwikkelaar Ubisoft, bekend van video games zoals Murderer’s Creed en Far Cry ontwikkelt naar verluidt …