Google medeoprichter en miljardair is fervent Ethereum miner – Want

Sergey Brin, oprichter van Google en President van Google’s moederbedrijf Alphabet Inc., is een fervent miner van Ethereum. Dat onthulde de miljardair tijdens een verrassingsbezoek aan Blockchain Summit in Marokko.

Google medeoprichter is Ethereum miner

Daar worden de nieuwste ontwikkelingen rondom blockchain en de toepassingen ervan besproken. Final-minute werd de oprichter van Google aan het rijtje van invloedrijke gasten toegevoegd.

Tijdens zijn praatje onthulde Brin dat hij Ethereum aan het minen is met zijn 10-jarige zoon. Hij is vooral gefascineerd door het idea van zero-data proof. Die techniek is volgens de miljardair “actually thoughts-boggling”.

Sergey Brin Google Ethereum
Sergey Brin

Zero-data proof is het cryptografische principe dat het mogelijk maakt om iets te bewijzen, zonder daadwerkelijk de behorende kennis te onthullen. Dankzij die technologie kunnen cryptocurrencies zoals ZCash de privateness van gebruikers bewerkstelligen. Transactie-informatie blijft zo geheim, terwijl de public ledger van de cryptocurrency wel wordt bijgewerkt en beveiligd.

https://www.fb.com/Bitfury/movies/833730016827103/

Brin wees onlangs erop dat Ethereum mining een centrale rol heeft gespeeld in de recente “growth in computing”, die tot een full renaissance van technologie leidt. Grote woorden, die hij uitte in een bericht aan investeerders in mei.

Brin zei het volgende: “Verschillende factoren spelen een rol in deze growth in computing. Ten eerste heb je natuurlijk de stabiele werking van Moore’s Legislation. Ten tweede speelt de hogere vraag een rol, die voortkomt uit de geavanceerde graphics in gaming, en verrassend genoeg, de GPU-vriendelijke proof-of-work algoritmes die je tegenwoordig in leidende cryptocurrencies vindt, zoals Ethereum.”

Ondanks Sergey’s affiniteit met cryptocurrencies, kondigde Google in maart een ban op crypto-gerelateerde reclames aan. De concurrentie zit echter niet stil. Fb heeft sinds kort een full blockchain-divisie, en is gestopt met het bannen van crypto-reclames. Amazon, IBM en Microsoft storten zich ook steeds vaker op blockchain-technologie.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang de tofste tech, devices en offers in je mail!
[revue_subscribe]

Naast Brin was ook Elizabeth Stark te gast. Zij is de medeoprichter en CEO van Lightning Labs. Samen met de director van de Digital Foreign money Initiative van MIT Media Lab sprak ze over de toekomst van het lightning community en de veiligheid van gecentraliseerde beurzen.

“Lightning zorgt ervoor dat males op grote schaal transacties kan voltooien, met de veiligheid die gepaard komt met blockchain,” aldus Stark. “Dat is zeer bijzonder. Ik ben nog nooit zo optimistisch en enthousiast geweest over de toekomst en de potentie van wat we aan het bouwen zijn.”

In dit artikel leggen we je uit waarom het Lightning Community zo belangrijk voor Bitcoin gaat zijn.

 

Reageer op artikel:

Google medeoprichter en miljardair is fervent Ethereum miner

About Tom Greenly

Check Also

Bitcoin (BTC) update: gaan altcoins eerst stijgen door ‘bullflag’ ethereum? – Bitcoin Magazine NL

Bitcoin (BTC) replace door Martijn – Op het second van schrijven heeft bitcoin (BTC) wederom …

‘Ubisoft gaat testen met ethereum (ETH) blockchain’ – Bitcoin Magazine NL

Recreation-ontwikkelaar Ubisoft, bekend van video games zoals Murderer’s Creed en Far Cry ontwikkelt naar verluidt …