Bitcoin en Ethereum: wat is het juiste moment om te gaan investeren? – Manners

Van alle digitale munten zijn Bitcoin en Ethereum waarschijnlijk de bekendste. Maar wat moet je ermee? Is dit het moment om op bescheiden schaal een naam te vestigen als crypto-investor? Of hou je al dan niet bewust de boot af en wacht je op een gunstig moment om in te stappen? Moeilijke vragen en daarom zochten we uit wat een goed instapmoment is.

Instappen of wachten op betere tijden

Beleggen en dus investeren is altijd risicovol. Een markt is nooit zo voorspelbaar als het lijkt en met de markt voor cryptovaluta is dat niet veel anders. Het zijn juist deze heftige koersschommelingen die investeren in cryptovaluta zo interessant maakt. Wat dat betreft is het vergelijkbaar met pennystocks, de aandelen van kleine ondernemingen die van de ene op de andere dag megawinsten kunnen vertonen.

Natuurlijk doe je als belangstellende onderzoek naar de mogelijkheden om je rendement op je mogelijke investering te verhogen. Vaak zul je willen weten hoe een bepaalde munt in het verleden heeft gepresteerd, met identify in de hoop dat je een relatief goede voorspelling kunt doen. Historische resultaten behouden echter geen garanties op het te verwachten rendement. Daarnaast is de historische ontwikkeling slechts een beperkt side van het hele spel.

Invoice Gates heeft geen goed woord over voor bitcoin

Het opdoen van kennis omtrent het gewenste beleggingsobject is belangrijk. Een hoge waarde uit het verleden kan een goede indicatie zijn voor een mogelijke winst. Staat de munt op een historisch lage waarde, dan kan het vaak de moeite zijn om hierin te investeren, de kans is namelijk groot dat de waarde weer zal stijgen.

Wisselende koers

Een sterk wisselende koers kan een goede aanleiding zijn om te investeren in een munt als Bitcoin of Ethereum. In de recente geschiedenis zijn er various voorbeelden geweest van investeerders die op het juiste moment instapten. Zo is het verhaal van Michael Novogratz bekend.

Door te investeren in Ethereum wist hij een flinke winst te maken en zijn vermogen stevig te vergroten. Dat heeft hem zeker geen windeieren gelegd, inmiddels magazine hij zich tot de superrijken rekenen. Maar liefst tien procent van zijn inkomen investeerde hij in Ethereum omdat hij er heilig op vertrouwde dat de waarde zou gaan stijgen.

Volgens deze man met een vermogen van 88 miljard greenback is Bitcoin geen investering, maar een gok

Toen de Bitcoin een waarde vertegenwoordigde van 3000 greenback, was de Ethereum munt een kleine 400 greenback waard. Vervolgens verkocht hij zijn hele investering en een paar uur later kelderde de koers van Ethereum. Het resultaat: hij was binnen! Momenteel heeft hij een geschat vermogen van 2.three miljard greenback. Niet onaardig.

Beleg met geld wat je kunt missen

De gouden tip voor newbies: investeer wat je kunt missen en ga nooit investeren met geleend geld. Wat je namelijk kunt missen kan je makkelijk verliezen. Gokken met je spaargeld of een persoonlijke reservering voor je pensioen is een minder verstandig idee. Beleggen betekent namelijk altijd dat je risico loopt.

Met identify het investeren in cryptomunten kan erg lucratief zijn of juist veel verlies opleveren. Start met kleine investeringen zodat je wat ervaring opdoet. Wordt je echter snel zenuwachtig van de eerste de beste koersdaling, dan is het wellicht een minder goed idee om te investeren, met identify een investering in cryptomunten zijn pas echt lonend op de lange termijn.

Vertrouwen in Bitcoin en Ethereum

De beste manier om te investeren is door het doen van gedegen onderzoek. Een ervaren belegger zal nooit ‘blind’ instappen. Ook Steve Wozniak, die zelf druk bezig is met de Ethereum munt doet goed onderzoek naar de munten waar hij in wil investeren.

Drie redenen waarom Bitcoin gaat stijgen tot een waarde van 25.000 greenback

Afgezien van de historische ontwikkeling is ook het vertrouwen van het publiek in een cryptomunt een goede aanwijzing om een dergelijke munt als investeringsobject te zien. Een onderneming die wordt vertrouwd is immers ook een goede belegging, bij digitale valuta is dat niet anders.

Het zijn overigens niet alleen investeerders die hun vertrouwen in een munt uitspreken. Een land als China heeft al eerder aangegeven te vertrouwen om de toekomst van specifieke cryptomunten. Het land wenst echter veel controle te behouden en lanceert daarom op termijn een eigen cryptomunt waar mensen in kunnen investeren. Een ander goed voorbeeld is Japan. Hier kun je al met de Bitcoin betalen, je kunt zelfs Bitcoins pinnen.

Advies

Onderzoek alle dingen en behoud het goede, aldus een bekend spreekwoord. Dat gaat zeker op voor de wereld van cryptocurrencies. Onderzoek alles en bepaal dan of een munt jouw vertrouwen waard is. Ga je in geen geval blind staren op de resultaten uit het verleden. Deze bieden namelijk geen enkele garantie.

Reageer op artikel:

Bitcoin en Ethereum: wat is het juiste moment om te gaan investeren?

About Tom Greenly

Check Also

Prijsanalyse 9 juli: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin – Newsbit.nl

De Bitcoin prijs lijkt weer de weg naar boven ingeslagen te zijn en altcoins verliezen …

Gerucht: ethereum futures in de maak? Ether (ETH) stijgt bijna 7% – Bitcoin Magazine NL

De ethereum (ETH) koers is zondagavond plots door de $300 geschoten. Hoe is deze stijging …