Dit is waarom je nu moet gaan investeren in Ethereum – Manners

Cryptocoins blijven een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefenen. Met duizenden verschillende digitale munten heb je het als aspirant belegger voor het uitzoeken. Toch zijn er maar enkele digitale munten die echt de moeite waard zijn. Om te weten welke munten een investering waard zijn is moet je behoorlijk wat onderzoek doen, het goede nieuws is dat de bekendste munten zoals Bitcoin en Ethereum het goed blijven doen. Ook op langere termijn.

In de berichtgeving rondom cryptocoins speelt de Bitcoin meestal een voorname rol. Er zijn echter meer munten die de aandacht opeisen. Met title Ethereum is een munt om in de gaten te houden. In de eerste plaats omdat de munt relatief goedkoop is, momenteel staat de koers op 603 euro. Daarbovenop komt dat Ethereum een digitale munt is die steeds vaker wordt geaccepteerd als betaalmiddel. De belangrijkste reden is echter de implementatie van de zogenaamde good contracts.

Waardestijging Ethereum

Met title de toenemende populariteit van good contracts zorgt voor een aanzienlijke waardestijging van Ethereum. Dat dit geen loze kreet is blijkt uit de uitspraak van een van de toonaangevende consultancy bureaus op dit gebied, deVere Group. Eerder wist dit bureau de opkomst van de Bitcoin appropriate te voorspellen. Nu geeft deVere Group aan dat de koers van Ethereum dit jaar een behoorlijke sprong kan gaan maken, richting de 2500 greenback grens. Met de huidige koers komt dat neer op een verdriedubbeling. De good contracts spelen in deze voorspelling een belangrijke rol.

Consultants: dit wordt de waarde van de Bitcoin in 2022

Good contracts

Door de Blockchaintechnologie, de technologie die aan de foundation staat van cryptocoins, is de veiligheid (in theorie) gegarandeerd. Dit heeft te maken met de wiskundige formules die nodig zijn om de nodes binnen een blockchainnetwerk, een good contract te laten accepteren. Is een contract binnen het netwerk geaccepteerd door een meerderheid van de nodes, dan kun je ervan uitgaan dat het ook inderdaad veilig is. Het tussentijds wijzigen van een good contract is dus niet mogelijk, het verliest dan immers direct zijn geldigheid. Dit zorgt dus voor een toegenomen vertrouwen in de technologie en het daaraan gekoppelde vertrouwen in de munt.

Wil je meer weten over wat good contracts precies zijn? Dan leggen onze vrienden van WANT dit hier voor je uit.

Nigel Inexperienced

Dat de markt voor de digitale munt geen hype meer is moge duidelijk zijn. De achterliggende technologie is zich duidelijk aan het bewijzen en cryptocoins duiken steeds vaker op als betaalmiddel. Naar mate de toepassingen vaste voet aan de grond krijgen zal ook de waarde van de munt stabieler worden. Dat wil niet zeggen dat de volatiliteit afneemt, nog steeds zullen hevige koersschommelingen mogelijk zijn. Het vertrouwen in de digitale munt neemt echter meer en meer toe. Hierbij zijn ook grote beleggers geneigd om te investeren in cryptocoins waardoor de waarde nog verder zal toenemen.

Overigens is Ethereum niet de enige munt die mogelijk flink gaat stijgen. Ook die andere belangrijke cryptocoin, Bitcoin, wordt een goede toekomst voorspeld. Nigel inexperienced, CEO van deVere Group, verwacht dat de waarde van de Bitcoin nog verder zal stijgen dit jaar. Koerscorrecties zijn uiteraard niet uitgesloten, maar de grote lijn is wel dat ook de Bitcoin in waarde zal toenemen tot ongeveer 20.000 greenback.

Reageer op artikel:

Dit is waarom je nu moet gaan investeren in Ethereum

About Tom Greenly

Check Also

Prijsanalyse 9 juli: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin – Newsbit.nl

De Bitcoin prijs lijkt weer de weg naar boven ingeslagen te zijn en altcoins verliezen …

Gerucht: ethereum futures in de maak? Ether (ETH) stijgt bijna 7% – Bitcoin Magazine NL

De ethereum (ETH) koers is zondagavond plots door de $300 geschoten. Hoe is deze stijging …